Xiaomi 12 може да има три 50 МР камери на гърба си

Сподели статията с твоите приятели:

Следвайки новата схема с имената на Xiaomi, следващият топмодел на компанията би трябвало да се нарича Xiaomi 12, а днес в мрежата се появи интересна информация за него. Очаква се това да е едно от първите устройства със задаващия се нов премиум чипсет на Qualcomm, а освен това да бъде особено способен камерафон с тройна 50 МР камера.  

Говори се, че Xiaomi 12 ще се базира на чипсета SM8450 на Qualcomm, който се очаква да се появи като Snapdragon 898, 895 или под съвсем друг номер. 

Това обаче е логично. По-интересното е, че новият флагман на китайската компания може да предложи съвсем различен набор камери спрямо Mi 11. Според популярен източник от китайската социална мрежа Weibo устройството ще разполага с 50 МР основна камера, 50 МР с ултраширок обхват и 50 МР с оптично приближение.

Оптичният зуум щял де бъде 5-кратен, въпреки че се тествал и вариант с 10х приближение, но по-практичното решение било апаратът да предлага по-скромната стойност. 

Все още, разбира се, нищо не е финализирано и тепърва започваме да чуваме повече детайли за Xiaomi 12. Колкото до премиерата му – ако следваме примера на Mi 11, анонсът на Xiaomi 12 може да се състои още преди края на 2021 г.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *