Xiaomi обещава по-добра софтуерна поддръжка за следващите си флагмани

Сподели статията с твоите приятели:

Все още остават няколко дни до официалната премиера на следващите флагмани на Xiaomi, но днес компанията публикува съобщение, с което споделя плановете си да предложи по-добра софтуерна поддръжка за тях. Става въпрос за моделите Xiaomi 11T и Xiaomi 11T Pro, които ще разчитат на 3 ъпдейта до следващи версии на Android. 

Китайската компания обяви, че ще осигури 3 ъпдейта на версията на Android, както и 4 години актуализации за сигурността на двата смартфона, чиято премиера е насрочена за 15 септември. 

Това обещание за актуализации се счита по-скоро за добра практика в света на Android, макар и да е далеч от възможностите за ъпдейти на Apple за техния iPhone. Припомням ви, че Samsung също предлага 3 и 4 години софтуерна поддръжка на повечето си устройства от висок и среден клас. 

„За нас не е лесна задача да осигурим системни актуализации за сигурност за всички свои предишни модели смартфони.”, казва Алберт Шан, ръководител на отдел “Продукти и технологии” в Xiaomi International.

За момента от Xiaomi не планират подобна поддръжка за други устройства, но да се надяваме, че серията 11T ще бъде ново начало и в близко бъдеще ще чуем подобни новини и за още смартфони, при това не само във високия клас. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *