Windows 11 дебютира с обновена визия, нови екстри и Android приложения

Сподели статията с твоите приятели:

Microsoft представи днес новата версия на своята операционна система Windows 11, която преди дни се появи преждевременно. Новото издание на платформата предлага обновена визия с доста по-свеж интерфейс и заемки от macOS, идва с някои нови екстри и Android приложения. 

Това е първата версия от новата ера за Windows, обяви Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Microsoft за версия 11. 

Не беше посочена точна дата, на която Windows 11 ще бъде пуснат към потребителите, но това ще се случи към края на 2021 г. Надграждането ще бъде безплатно за всички с Windows 10 машини. 

Windows 11 дебютира с обновена визия нови екстри и Android приложения - Windows 11 дебютира с обновена визия, нови екстри и Android приложения

РС-тата, които могат да бъдат надградени до Windows 11, ще трябва да покриват някои минимални изисквания. Това включва 64-битов процесор, 4 GB RAM и 64 GB памет.

1624561210 221 Windows 11 дебютира с обновена визия нови екстри и Android приложения - Windows 11 дебютира с обновена визия, нови екстри и Android приложения

Windows 11 въвежда променен потребителски интерфейс, в който са видими много новости, но най-вече – съвсем различно Start меню, много по-леко, без Live Tiles и вече центрирано заедно с други приложения. Microsoft обещава още подобрения в производителността, обновено поле с “уеб уиджети”, директна интеграция на Microsoft Teams и различни нововъведения за по-добър мултитаскинг, като например Snap Layouts. 

1624561211 513 Windows 11 дебютира с обновена визия нови екстри и Android приложения - Windows 11 дебютира с обновена визия, нови екстри и Android приложения

Една от другите важни новини е, че Windows 11 ще предлага достъп до Android приложения. Това ще бъде възможно през Appstore-а на Amazon и чрез технологията Intel Bridge. Бяха демонстрирани приложения като TikTok и Instagram. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *