Viber пуска AR филтри в партньорство със Snap

Сподели статията с твоите приятели:

Viber обяви днес, че пуска в приложението си филтри с добавена реалност (AR Lenses), които познаваме от редица конкурентни услуги, включително Snapchat. Интересното е, че за целта Viber си партнира тъкмо със Snap. 

Новите AR филтри във Viber ще бъдат интегрирани чрез инструментите на Snap, като Camera Kit, Creative Kit и Bitmoji. Първоначалният пакет включва 30 филтъра, сред които животински маски, Viber символи, подводен ефект, котешки маски и други. Компанията планира да добави 300 допълнителни филтъра до края на годината.

Viber пуска AR филтри в партньорство със Snap - Viber пуска AR филтри в партньорство със Snap

В селекцията AR филтри на Viber ще има и брандирани от партньори предложения и това ще бъде още един начин за монетизация на приложението. Първите такива идват от Световния фонд за дивата природа (WWF), FC Barcelona и Световната здравна организация (WHO).

1625079610 908 Viber пуска AR филтри в партньорство със Snap - Viber пуска AR филтри в партньорство със Snap

Viber описват новите функции по следния начин:

● Моментална добавена реалност (Instant Augmented Reality): С едно докосване се наслагват изображения върху заобикалящата среда, визуализирана през камерата, създавайки добавена реалност.

● Привличащи вниманието филтри: Добавя нов креативен слой към визуалните елементи и поддържа разговора вълнуващ

● Експресивни маски: Избор от различните маски, които внимателно следват движенията на лицето

● Функции за разкрасяване: Подобрява изображенията с реалистични щрихи като червило, руж и разнообразие от цветове на косата

● Персонализирани Bitmoji: Интегрира персонализираните Bitmoji-та в снимки и видеа

1625079610 601 Viber пуска AR филтри в партньорство със Snap - Viber пуска AR филтри в партньорство със Snap

За съжаление (или не?), тези нови функции не са достъпни за всички потребители на Viber. От 30 юни те са достъпни за iOS версията на приложението и за бета версията на Android на английски език в следните страни: Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Дания, Англия, Финландия, Франция, Германия, Гренландия, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Лихтенщайн, Люксембург, Малдиви, Холандия, Норвегия, Португалия, Испания, Швеция, Швейцария и САЩ.

От Viber обаче обещават постепенно да лансират функциите във всички ключови пазари, включително България и региона, и за всички потребители на Android в следващите няколко месеца.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *