Toyota купува дивизията за автономни коли на Lyft за $550 милиона

Сподели статията с твоите приятели:

Lyft продава своето звено за разработки в сферата на автономните превозни средства на Woven Planet, дъщерно дружество на Toyota, срещу $550 милиона. Новината за сделката идва няколко месеца след същия анонс от конкурентната Uber, която продаде своята AV (autonomous vehicle) дивизия на стартъпа Aurora. 

Американската транспортна компания Lyft, конкурент на Uber, обяви, че отделя звеното си Level 5, което беше сформирано през 2017 г. и се занимаваше с разработки в сферата на автономните автомобили. 

Toyota, чрез Woven Planet, ще плати $550 милиона, $200 от които веднага, а останалите през следващите 5 години. Очаква се сделката да приключи през лятото на 2021 г.

Една от целите на Lyft e компанията по-скоро да излезе на печалба и този ход ще им помогне това да се случи по-рано, обявиха от компанията. 

Така още една компания се отказва от амбициите си в тази сфера за сметка на други, но интересното е, че Toyota по-рано обяви, че ще си партнира тъкмо с Aurora – компанията, придобила Uber ATG миналата година, за да разработва безпилотни таксита. Очаква се този съвместен проект да стартира до края на настоящата година със самоуправляващи се ванове. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *