Spotify, Epic Games и други ще се борят заедно да променят таксите на App Store

Сподели статията с твоите приятели:

Spotify, Epic Games, Deezer и други компании с приложения в App Store се обединиха в новосформирана Коалиция за справедливост на приложенията, чиято цел ще бъде да промени начина, по който работи онлайн магазинът на Apple. Неправителствената организация ще се бори за правни и регулаторни действия срещу практики в App Store, пише Reuters. 

Въпросният нов съюз, структуриран като организация с нестопанска цел със седалище във Вашингтон и Брюксел, планира да се бори за законови промени, които да принудят Apple да промени начина, по който работи нейният App Store. Основният проблем са таксите, които компанията удържа от приходите на разработчиците – между 15% и 30%. 

Освен Epic Games, Spotify, Deezer и Tile, в обединението влизат разработчици от Европа, включително Европейският съвет на издателите.

Припомням ви, че наскоро се разгоря сериозен скандал между Apple и Epic Games, създателите на популярната игра Fortnite, които се опитаха с ъпдейт да заобиколят правилата на App Store. Шведската услуга за стрийминг на музика пък от години се бунтува срещу таксите на Apple.

Дали всичко това ще доведе до някакви промени – ще проследим заедно в nixanbal.com. 

Повече – https://appfairness.org/. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *