Samsung Galaxy Z Fold 3 идва през юни със стилус

Сподели статията с твоите приятели:

Samsung подготвя новите модели от серията Galaxy S21 за началото на 2021 г., а през юни ще обяви следващия си флагман със сгъваем дисплей Galaxy Z Fold 3. Последният ще включва S Pen, а това е още един ход към спиране на серията Galaxy Note. 

Информацията всъщност идва от корейсия сат Aju News, според който Samsung е потвърдила официално, че новият ѝ сгъваем смартфон ще дебютира в началото на лятото и ще предлага стилус в комплекта. 

Използването на S Pen заедно със сгъваем дисплей досега не беше възможно, тъй като дори при най-напредналия технологично Galaxy Z Fold 2 от 2020 г. екранът се покриваше от фино фолио, което можеше лесно да се надраска с писалката. 

Сега обаче корейците са разработили ново поколение на своето стъкло UTG (ultra thin glass), което има собствена покривна технология и прави възможна реализацията на плановете за въвеждане на S Pen. 

Освен това за Fold 3 се казва, че ще използва UDC (under display camera), или камера, инсталирана под дисплея. Това означава, че устройството ще има голям екран без никакви прорези, които досега се налагаха за обектива на селфи камерата. При следващото поколение обаче тя ще бъде позиционирана под OLED дисплея. Технологията, която позволява това, ще пропуска светлината между пикселите, като разстоянието между тях бъде разширено, но само където се намира обективът. Въпросното решение все още не е финализирано, така че, ако не позволява качеството на екрана и на камерата да бъде запазено, може да отпадне от Fold 3, твърди източникът. 

Припомням ви, че се говори, че задаващият се Galaxy S21 Ultra също ще поддържа S Pen, но той ще бъде предложен като външен аксесоар, прибиращ се в допълнително калъфче. Ако обаче корейците въведат стилуса и при сгъваемия Fold, серията Note 20 може наистина да се окаже последната от своя вид. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *