Samsung Galaxy Z Fold 3 вероятно няма да получи способните камери на Galaxy S21 Ultra

Сподели статията с твоите приятели:

През лятото очакваме следващата голяма смартфон премиера на Samsung, която би трябвало да включва двата нови модела със сгъваеми дисплеи Galaxy Z Flip 3 и Galaxy Z Fold 3. Последният по всяка вероятност ще бъде най-скъпото устройство в смартфон портфолиото на корейците, но това не означава задължително, че ще предлага и най-способната камера.

Според източник в Twitter новият премиум телефон на Samsung няма да усвои системата от сензори на топмодела Galaxy S21 Ultra. Вместо това Galaxy Z Fold 3 ще има тройна основна камера с три 12 МР сензора, твърдят източниците. 

Миналогодишният Galaxy Z Fold 2 също има три 12 МР камери на гърба си, така че, ако този слух се окаже коректен, да се надяваме, че все пак не става въпрос за същата конфигурация, а за нови сензори и други подобрения, които ще доведат до чувствително по-добри кадри с Fold 3.

Разбира се, основната серия камерафони на корейците е Galaxy S и при сгъваемите модели все още на преден план са други технологии, но все пак би било добре и фотовъзможностите им да са на високо ниво, дори и несъвсем като на S21 Ultra. Особено предвид премиум цената и очакването този сгъваем телефон да се използва за по-дълъг период от време.

Освен това се твърди, че вътрешната селфи камера на Fold 3 ще бъде 16 МР със сензор Sony IMX298 с размер на пикселите 1.12 um, а селфи камерата на външния екран ще бъде 10 МР със сензор Sony IMX374 с размер на пикселите 1.22 um. Последната се използва и от предишното поколение на Fold. 

Имайте предвид, че всичко това все още е непотвърдена информация, но почти винаги тези слухове се оказват точни. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *