Samsung представи нов 50 МР сензор с големи пиксели и подобрен автофокус

Сподели статията с твоите приятели:

Samsung представи нов 50 МР сензор за камери под името ISOCELL GN2, който има доста сериозен размер и големи пиксели, а освен това въвежда подобрена автофокусна технология. Решението ще се използва от смартфони, като според слуховете Xiaomi Mi 11 Ultra може да е един от първите с него. 

Samsung ISOCELL GN2 има 50 МР резолюция, но по-важното е, че размерите му са 1/1.12″, а всеки пиксел е голям 1.4 μm. Това означава повече уловена светлина и по-детайлни изображения, а при ниска осветеност има възможност за обединяване на 4 пиксела в 1 с още по-големи размери – 2.8 μm.

Сензорът предлага и технология за създаване на 100 МР кадри чрез пребащабиране, макар че не съм сигурен каква е идеята да заснемаш толкова големи изображения. 

ISOCELL GN2 е и първият сензор на Samsung, който предлага Dual Pixel Pro – най-напредналата автофокусна технология на компанията досега. Освен това новият Staggered-HDR режим обещава до 24% по-малко консумация на енергия спрямо досега използвания HDR в реално време, което би следвало да доведе до по-дълъг живот на батерията като цяло. 

Samsung представи нов 50 МР сензор с големи пиксели и подобрен автофокус - Samsung представи нов 50 МР сензор с големи пиксели и подобрен автофокус

Поддържа се още Smart ISO и Smart ISO Pro, като последната функция осигурява изображения с широк динамичен обхват с по-малко артефакти при движещи се обекти и като цяло подобрява нощната фотография. 

Сензорът поддържа максимум 8K видеозапис, а също и Full HD клипове при 480 к/с или 4K при 120 к/с.

Samsung ISOCELL GN2 вече е в масово производство, а според някои слухове това ще е използваният от Xiaomi Mi 11 Ultra сензор. Дали ще видим новия 50 МР сензор в смартфон и на Samsung – ще разберем скоро. 

Подробности – цък https://www.samsung.com/semiconductor/minisite/isocell/mobile-image-sensors/isocell-gn2/.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *