Samsung очаква сериозен ръст в интереса към смартфоните със сгъваеми дисплеи

Сподели статията с твоите приятели:

След няколко месеца Samsung ще представи новите си смартфони със сгъваеми дисплеи, които ще са акцентът в премиум сегмента на компанията за второто полугодие. Очакванията са продажбите на двата модела Galaxy Z да се увеличат повече от два пъти спрямо миналогодишните, твърди информация от корейските медии. 

Над 7 милиона продадени бройки са прогнозите на Samsung за Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3, които според слуховете би трябвало да се появят до края на лятото, вероятно през август. 

Това е сериозен ръст за категорията на смартфоните със сгъваеми дисплеи, тъй като през 2020-а продажбите им бяха 2.5 милиона, припомня SamMobile. 

По-популярен се очаква да бъде моделът Galaxy Z Flip 3, който е по-компактен и по-достъпен. Неговият тираж щял да достигне 4 милиона броя, докато по-скъпият Galaxy Z Fold 3 се очаква да достигне 3 милиона продажби. 

Целта звучи доста амбициозно, но не и недостижима. Особено в контекста на отменения модел Galaxy Note за 2021 г., който иначе се очакваше също през август. Говори се, че вместо това корейците ще залагат повече на двата модела със сгъваеми екрани, като поне версията Fold ще получи поддръжка на стилус S Pen, какъвто видяхме да се появява и в серията Galaxy S21. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *