Samsung отчита рекордни приходи за Q1, връща се начело при смартфоните

Сподели статията с твоите приятели:

Samsung представи финансовите си резултати за първите три месеца на 2021 г., с които отчита лек ръст в приходите си и рекордни резултати за този период на годината. Корейците са постигнали и солидни продажби на смартфони, с които се връщат начело в класацията на най-големите производители в света, след като в края на 2020 г. бяха изместени от Apple. 

Приходите на корейския технологичен гигант Samsung Electronics за първото тримесечие са били 65.39 трилиона корейски вона (близо $59 млрд.), което е с 6% ръст спрямо предходната четвърт и рекорд за този период от годината. Печалбата се е увеличила с 4 на сто до 9.38 трилиона корейски вона ($8.46 млрд.), като за това са помогнали солидните продажби на смартфони и потребителска електроника, компенсирали по-ниските приходи от чипове и дисплеи. 

Конкретно от мобилната си дивизия корейците отчитат 29.21 трилиона корейски вона приходи ($26.35 млрд.) и 4.39 трилиона корейски вона печалба ($3.96 млрд.). Компанията бележи ръст благодарение на новата серия флагмани Galaxy S21, както и новите модели в по-ниските класове от серията Galaxy A.

Samsung отчита рекордни приходи за Q1 връща се начело при смартфоните - Samsung отчита рекордни приходи за Q1, връща се начело при смартфоните

За първото тримесечие в днешния си доклад Canalys отчита 28% годишен ръст в продажбите на смартфони за Samsung до 76.5 млн. бройки, което им е отредило челна позиция с 22% дял. 

Следват ги Apple с 15% и Xiaomi с 14% и забележителен ръст от 62 на сто. 

Samsung отчита рекордни приходи за Q1 връща се начело при смартфоните - Samsung отчита рекордни приходи за Q1, връща се начело при смартфоните

За второто тримесечие Samsung очаква добри продажби от новите модели Galaxy A52 (РЕВЮ) и Galaxy A72 (РЕВЮ), както и от таблетите, носимите технологии и лаптопите Galaxy Book. Липсата на нов флагман в този период и недостигът на компоненти обаче вероятно ще доведат до по-слаби приходи, прогнозират от компанията. 

През втората половина на 2021 г. обаче пазарът вероятно ще се възстанови до нивата си преди кризата с COVID-19. Samsung ще се стреми към солидно представяне и ръст в печалбата, като планира анонси в премиум сегмента, а именно на нови модели от категорията на смартфоните със сгъваеми дисплеи.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *