Samsung обяви One UI Watch

Сподели статията с твоите приятели:

В рамките на стартиралия днес MWC 2021 в Барселона Samsung организира свое онлайн събитие, на което не представи нови устройства, но повдигна завесата над софтуера, който ще използва за смартчасовниците си занапред. Корейците го наричат One UI Watch и това всъщност е потребителският интерфейс, с който те покриват съвместно разработената с Google платформа за носими устройства. 

One UI Watch цели да доближи максимално интерфейса на смартчасовниците до този, който Samsung използва за смартфоните си с Android. 

Samsung обяви One UI Watch - Samsung обяви One UI Watch

Това включва не само визуални прилики, но и по-дълбока интеграция между двата типа устройства. Компанията обяви например, че при инсталиране на съвместимо приложение върху смартфона, то автоматично ще се инсталира и върху смартчасовника с One UI Watch. Ако настроите часовникът на смартфона си да показва часа в няколко града, същите ще са налични и в смартчасовника. Ако блокирате избрани номера през часовника, те ще са блокирани и на смартфона. 

С новата платформа приложенията на Google също ще бъдат част от смартчасовниците на Samsung. Такива са например Google Maps, YouTube Music и Messages. 

1624906810 785 Samsung обяви One UI Watch - Samsung обяви One UI Watch

Важна новина от днешното събитие е, че следващият Galaxy Watch ще бъде първият смартчасовник, който ще използва новата унифицирана платформа на Samsung и Google. Разбира се, тя ще се използва и от други модели на други производители, но техните устройства изглежда ще излязат на по-късен етап. 

1624906810 225 Samsung обяви One UI Watch - Samsung обяви One UI Watch

Samsung не посочва кога точно ще обяви следващия си смартчасовник, очакваният Galaxy Watch 4, но потвърждава, че премиерата ще се състои по-късно през лятото на събитие от серията Unpacked. Дали това събитие ще бъде едно и също за часовника и за смартфоните със сгъваеми дисплеи Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 – предстои да разберем. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *