Samsung може да пусне Galaxy Z Flip 2 под името Galaxy Z Flip 3

Сподели статията с твоите приятели:

В мрежата се появи информация, че тази година Samsung може да не представи Galaxy Z Flip 2. Оказва се обаче, че това не означава отпадане на модела от портфолиото на компанията, нито дори изместването му напред във времето. Според SamMobile корейците всъщност планират просто да променят името на компактния си смартфон със сгъваем екран и да го нарекат Galaxy Z Flip 3.

Въпреки че звучи нелогично Samsung да пропуска една генерация в името на свой модел, това всъщност ще изравни номерацията на серията Flip с Galaxy Z Fold. Последният предстои да излезе във версия 3 и според информацията опасението е да няма объркване сред потребителите, че Galaxy Z Flip 2 е по-стар модел от Galaxy Z Fold 3, въпреки че двата ще бъдат обявени едновременно. 

Подобен ход от Samsung всъщност не е нещо нетипично. Преди няколко години компанията прескочи едно поколение на Galaxy Note (6), за да го изравни със серията Galaxy S. Така в една година двете серии излизаха с еднаква номерация, което продължава и до днес. 

По последна информация Samsung ще представи двата смартфона със сгъваеми екрани през юли, но тепърва очакваме официално потвърждение на това. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *