Samsung и LG вече няма да доставят дисплеи за смартфоните на Huawei

Сподели статията с твоите приятели:

Samsung и LG ще преустановят доставките на OLED панели за дисплеите на смартфоните от висок клас на Huawei, пише Reuters, цитирайки корейската Chosun Biz. Това е пореден удар по китайската компания и моментен номер 2 на световния смартфон пазар, до което доведе търговската война и санкциите на САЩ срещу Китай.

Решението на двете корейски компании ще влезе в сила от 15 септември, което означава, че Huawei остава без два от трите си доставчика. Третият – китайската BOE вероятно ще трябва да инвестира в увеличаване капацитета си, за да покрие нуждите на клиента, а източникът посочва, че Huawei тества и дисплеи от други местни компании – Visionox, Tianma и CSOT. 

От Samsung са отказали коментар за Reuters, докато LG са споделили, че това решение няма да окаже сериозен ефект върху тях, имайки предвид малкия брой панели, които те са осигурявали за Huawei. 

Подобни решения продължават да идват от различни компании, досегашни партньори на Huawei, а причината за тях е забраната на Тръмп китайците да получават стоки, в чието създаване са участвали американски технологии. Говори се още, че Samsung и SK Hynix ще преустановят и доставките на RAM и флаш памет.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *