Samsung започва производство на сгъваемия OLED дисплей за Google Pixel през октомври

Сподели статията с твоите приятели:

След като преди няколко дни се появи информация, че Samsung ще продава ултратънкото сгъваемо стъкло и на Google, днес The Elec съобщава, че през октомври корейците започват производство на сгъваемия OLED панел за Pixel. Това всъщност е само една от няколко компании, които планират смартфони със сгъваеми дисплеи.

Samsung Display ще започне през октомври производство на сгъваеми OLED панели за редица свои клиенти, сред които освен Google са и китайските Vivo и Xiaomi. Източникът твърди, че и трите компании ще пуснат нови модели с прегъващи се екрани в последното тримесечие на 2021 г. 

За Google се твърди, че ще използва 7.6″ екран, който се сгъва навътре. Апаратът се подвизава под името Pixel Fold.

Колкото до Vivo – техният модел ще има 8″ сгъваем екран и 6.5″ външен, като само сгъваемият ще се произвежда от Samsung Display и ще бъде с пропорции 3.4 към 3, т.е. почти квадрат. 

Xiaomi също щели да разчитат на Samsung Display за новия си модел със сгъваем екран, който ще е вторият такъв за тях, след като преди време обявиха Mi Max Fold.

Oppo е отложила своя смартфон със сгъваем дисплей за 2022 г., твърди The Elec, като компанията ще си партнира със Samsung за неговия 7.1″ сгъваем панел. Това ще бъде подобно на Galaxy Z Flip устройство, което ще има и външен екран с диагонал между 1.5″ и 2″.  

Разбира се, освен всичко това до няколко месеца очакваме и Samsung да представи своите два нови модела със сгъваеми дисплеи, от които цели да продаде 6 до 7 милиона бройки. За сравнение от предишното поколение продажбите бяха 2.5 млн. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *