Samsung е получила лиценз от САЩ и ще може да продава дисплеи на Huawei

Сподели статията с твоите приятели:

Samsung Display, подразделението на Samsung Electronics, което произвежда панели за дисплеи за различни устройства, е получило лиценз от САЩ, който разрешава търговски отношения с Huawei, съобщава Reuters. Новината обаче все още не означава, че китайската компания ще може да се възползва от OLED панелите на корейците. 

Припомням ви, че от 15 септември влезе в сила забраната на САЩ международни компании, използващи американски технологии и софтуер, да имат бизнес отношения с Huawei, ако преди това не са получили лиценз за това. Тези санкции са част от продължаващата търговска война между САЩ и Китай, в която Тръмп твърди, че Huawei има тесни връзки с китайското правителство и изградените от тях мрежи могат да бъдат използвани за шпионаж. 

Samsung Display е поредната компания, която получава лиценз от САЩ, като по-рано вече чухме, че AMD и Intel също са минали по този път, вече имат лиценз за някои продукти и могат да работят с Huawei. 

Лицензът на корейците обаче не означава със сигурност, че Huawei ще може да се възползва от техните OLED панели за дисплеите на своите смартфони. Компаниите, произвеждащи компоненти, нужни за създаването на тези панели, също трябва да имат разрешение от САЩ. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *