Realme изглежда подготвя алтернатива на Apple MagSafe

Сподели статията с твоите приятели:

Решението MagSafe на Apple, което беше въведено с iPhone 12, скоро може да намери конкурент и в света на Android. Потребителят @stufflistings от Twitter първи е открил детайли по въпроса и посочва, че търговската марка MagDart е била регистрирана от Realme в Европа и Индия, като зад името вероятно се крие алтернатива на магнитното зареждане, което Apple предлага в смартфоните си. 

От описанието в документите по регистрацията става ясно, че MagDart ще бъде технология за зареждане, а, съдейки по името – вероятно и много близка до MagSafe.

В случая с iPhone 12 решението MagSafe позволява аксесоари, сред които калъфчета, подложка за безжично зареждане, външна батерия и други, да се прикрепват чрез магнит към гърба на смартфона. Очаква се случаят с Realme да е сходен, въпреки че от китайската компания засега не са обявили официално нищо.

Realme изглежда подготвя алтернатива на Apple MagSafe - Realme изглежда подготвя алтернатива на Apple MagSafe

И въпреки че очакваната алтернатива на MagSafe тепърва ще навлезе при Android, с Realme това би означавало, че в бъдеще тя може да се предлага от цялата група на BBK Electronics, която включва Oppo, Vivo и OnePlus. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *