Nokia X50 може да предлага 108 МР камера и 120 Hz опресняване на дисплея

Сподели статията с твоите приятели:

HMD Global наскоро обновите схемата с имената на своите смартфони Nokia, като за момента серията X е позиционирана най-високо, макар и на този етап без представител от премиум сегмента. Заговори се обаче за предстоящата премиера на Nokia X50, който щял да има петорна камера със 108 МР основен сензор и 120 Hz опреснителна честота на дисплея. 

Nokia X50 всъщност се очаква да бъде наследник на модела Nokia 8.3 5G (на изображението горе), който така и не беше лансиран на българския пазар. Новият модел ще бъде оборудван с доста богата основна камера, която щяла да включва 5 сензора, главният сред които със 108 МР резолюция. Останалите камери ще са ултраширока, дълбочинна, макро и телефото. Оптиката ще бъде от ZEISS, а звукът от OZO Audio. 

Освен това за апарата се говори, че ще използва все още необявения чипсет Snapdragon 775, ще има 6.5″ дисплей с Quad HD+ резолюция и технология PureDisplay v4 със 120 Hz опресняване. Батерията ще бъде доста солидна, с капацитет 6000 mAh и 22 W бързо зареждане.

Очаква се това устройство да се появи през лятото, вероятно около изложението IFA 2021 в Берлин, но все пак всичко на този етап е в сферата на слуховете. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *