Motorola подготвя смартфони с чипсети от китайската Unisoc

Сподели статията с твоите приятели:

Motorola обяви, че ще започне да използва и процесори на Unisoc, които ще й позволят да предложи по-достъпни устройства. Unisoc е китайска компания, чиито чипсети към момента са в (сравнително базови) устройства на ZTE, Nokia, Alcatel и други. 

Motorola сподели в официално прессъобщение, че решенията на Unisoc ще бъдат по-скоро за по-достъпни устройства, които все пак ще предлагат приличен набор екстри. 

“Във време, в което хората стават все по-прагматични и все повече се съобразяват с бюджета си, когато избират, Моторола отговаря на нуждите на онези, които търсят висококачествени и бързи смартфони на разумна цена.”

Тази година компанията планира да пусне смартфон с чипсета Unisoc T700, който е произведен по 12-нанометров процес и има процесор с 8 ядра (6 х Cortex A55 на 1.8 GHz и 2 x Cortex А75 на 1.8 GHz) и позволява смартфоните с него да използват до 90 Hz опреснителна честота на дисплея и LPDDR4 памет.

Не става ясно дали Unisoc ще завземе сериозен дял от портфолиото на компанията, но да се надяваме, че ще остане по-скоро предпочитан вариант за най-достъпните ѝ устройства. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *