Microsoft официално се отказва от Windows 10X

Сподели статията с твоите приятели:

Microsoft обяви официално, че се отказва от версията Windows 10X на своята платформа. Това е олекотена модификация на Windows 10, която първоначално трябваше да се появи за нов тип устройства с два екрана, след което щеше да бъде предназначена за по-достъпни лаптопи, а днес в крайна сметка беше окончателно погребана. Както много други продукти в историята на Microsoft.

Windows 10X беше обявена в края на 2019-а заедно с интересното устройство с два екрана Microsoft Surface Neo. През 2020 г., след началото на световната пандемия и бума в продажбите на РС-та, компанията обяви, че Windows 10X всъщност ще се появи на лаптопи, които вероятно щяха да са конкуренция на хромбуците. 

Днес вече Windows 10X има статус да още един загърбен проект от Microsoft, като компанията обяви, че характеристики на платформата ще бъдат интегрирани в основната Windows 10. 

Актуализация за Windows 10 вече стартира, но по-сериозен ъпдейт е планиран за октомври 2021 г. Той ще включва и сериозни визуални промени по операционната система, включително нови системни икони и подобрения по File Explorer.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *