Microsoft затваря перманентно всичките си физически магазини

Сподели статията с твоите приятели:

В края на миналата година пътувах до Ню Йорк и си спомням, че на популярното 5-о авеню влязох в случайно забелязания Microsoft Store – физически магазин на Microsoft, в който си казах, че ще мога да погледна на живо някои от устройствата на компанията, които тя не предлага на българския пазар. Помещението беше сравнително тясно, макар и на два етажа, а вътре имаше петима души, може би основно персонал, но никой не ме посрещна, не ми предложи да ме ориентира кои са новите продукти от портфолиото и излязох бързо. Няколко крачки по-надолу към Сентрал парк посетих и емблематичния Apple Store, в който гъмжеше от хора, а служителите, както винаги, любезно предлагаха да тестваш всяко нещо от дървените маси, към което се доближиш. Това е само една от личните ми причини, поради които никак не се изненадах, когато днес прочетох новината, че Microsoft ще затвори перманентно всичките си физически магазини.

С официално съобщение на 26 юни Microsoft обяви, че затваря перманентно всички свои физически магазини Microsoft Store. Компанията ще разчита на своя онлайн магазин, а служителите ще имат възможност да запазят работните си места, обслужвайки потребителите на сайта. 

Решението перманентно да бъдат закрити 83-те магазина на Microsoft идва след анонса през март т.г., че локациите ще бъдат временно затворени заради пандемията от коронавирус. 

Microsoft затваря перманентно всичките си физически магазини - Microsoft затваря перманентно всичките си физически магазини

Според компанията продажбите им онлайн са се увеличили, а служителите й са доказали, че могат да обслужват клиентите отвъд физическите магазини. 

В резултат акциите на Microsoft са се понижили с 2%, съобщава CNBC. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *