Mercedes-Benz представи 56″ Hyperscreen, който ще използва електрическият им седан EQS

Сподели статията с твоите приятели:

Mercedes-Benz представи 141-сантиметровия (~56 инча) Hyperscreen, който ще се появи за първи път в сериен модел с електрическия им седан EQS. Hyperscreen е огромен панел с непрекъснат дизайн, преминаващ през цялата предна част на електромобила, но всъщност не цялото парче е един общ дисплей.

Огромният Hyperscreen е разделен на три дисплея – един с инструментите и важната информация пред шофьора, един за инфоразвлекателната система по средата и един пред пътуващия на предната дясна седалка. Mercedes-Benz уточнява само за последните два екрана, че са с OLED панели. 

Mercedes Benz представи 56 Hyperscreen който ще използва електрическият им седан EQS - Mercedes-Benz представи 56" Hyperscreen, който ще използва електрическият им седан EQS

Hyperscreen е покрит от Gorilla Glass стъкло и има два слоя, които намаляват отблясъците и правят почистването му по-лесно. Използват се камера и сензор, които да контролират яркостта на екраните спрямо околната осветеност. 

1610103974 534 Mercedes Benz представи 56 Hyperscreen който ще използва електрическият им седан EQS - Mercedes-Benz представи 56" Hyperscreen, който ще използва електрическият им седан EQS

Платформата се базира на неназован 8-ядрен процесор, 24 GB RAM и второ поколение на софтуера MBUX, който използва изкуствен интелект, за да научава навиците ви и да прави прекараното време в автомобила по-приятно. Производителят дава пример със ситуация, в която всеки вторник вечер на път към вкъщи след работа звъните на определен номер. Системата ще научи това във времето и ще ви предлага директна възможност за набиране на номера в определения ден и час. Ако друг шофира автомобила, такова предложение за обаждане няма да бъде направено. 

Също интересно за софтуерната платформа е липсата на слоеве, което прави навигацията в нея по-лесна и би трябвало всичко важно да бъде леснодостъпно.

 

Единственото, което нарушава монолитния дизайн, са вентилационните отвори в двата края, с което се получава интересно преплитане на аналоговите елементи с цифровите. 

Очаква се Hyperscreen на дебютира в електрическия премиум седан Mercedes-Benz EQS.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *