iPhone 6S и всички по-нови модели ще получат ъпдейт до iOS 15

Сподели статията с твоите приятели:

На откриващата презентация на стартиралата днес WWDC 2021 на Apple бяха представени новите версии на различните софтуерни платформи, които Apple използва за устройствата си. iOS 15 е новото издание на софтуера за iPhone, което ще бъде разпространено като ъпдейт по-късно тази година. Още сега обаче стана ясно кои модели Apple планира да актуализира. Оказва се, че наближаващият 6-годишна възраст iPhone 6S също е в списъка. 

iOS 15 въвежда редица нови екстри, сред които SharePlay за синхронизирано гледане на видео, слушане на музика или споделяне на екрана от приложение с приятели във FaceTime. 

iPhone 6S и всички по нови модели ще получат ъпдейт до iOS 15 - iPhone 6S и всички по-нови модели ще получат ъпдейт до iOS 15

Други новости са преработеният изглед и организация на известията, инструменти за намаляване на разсейващите фактори и Live Text, която разпознава текст от снимки и позволява той да бъде копиран или да се обадите на сниман телефонен номер например. 

1623099612 82 iPhone 6S и всички по нови модели ще получат ъпдейт до iOS 15 - iPhone 6S и всички по-нови модели ще получат ъпдейт до iOS 15

Редица приложения също получиха нови версии, сред които браузърът Safari, прогнозата за времето, бележникът и навигацията Apple Maps, а сред най-интересните, но все още за ограничен кръг потребители, новини са дигитализацията на личните карти и шофьорските книжки. Последното ще важи за определени щати в САЩ. 

Версия за разработчиците на iOS 15 вече е достъпна през програмата Apple Developer Program на адрес developer.apple.com, а от следващия месец ще се появи и публична бета. Актуализацията до iOS 15 за всички устройства започва тази есен, вероятно в края на септември, като добрата новина е, че дори по-стари модели като iPhone 6S ще бъдат обновени.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *