iPhone 12 ще идва без слушалки и без зарядно в кутията, прогнозира анализатор

Сподели статията с твоите приятели:

Вече чухме, че Apple планира да извади от кутията на iPhone 12 жичните слушалки EarPods, а сега анализаторът Минг-Чи Куо сподели прогноза, че новото поколение на смартфона няма да включва в комплекта си дори зарядно. 

Според информацията всички очаквани 4 модела от серията iPhone 12 тази есен ще идват без слушалки и без зарядно в кутията. Това не означава по-ниска цена за устройствата, тъй като според анализатора този ход ще помогне на Apple да компенсира разходите по 5G модемите в тях. 

Разбира се, целта е от една страна да се намалят разходите – за производство на самите аксесоари и за опаковките на телефоните, които ще станат по-комактни, а така и транспортът им по-евтин. От друга страна подобно решение би намалило отпадъкът, тъй като се предполага, че повечето бъдещи клиенти на iPhone 12 вече имат свои слушалки и зарядно. 

Има и трета полза за Apple – по този начин компанията ще стимулира потребителите да си купуват допълнителни аксесоари, може би дори по-скъпи от включените в пакета. Това са например безжичните слушалки AirPods, а също и ново 20 W зарядно, за което анализаторът смята, че ще замени настоящите 5 W и 18 W. 

Куо прогнозира, че зарядното ще остане в комплекта на таблетите iPad. 

Интересно е как решението ще бъде прието от пазара и дали ще има лавина от недоволни потребители или всъщност хората ще приемат мотивите на производителя. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *