Huawei P50 все пак може да използва чипсет Kirin 9000

Сподели статията с твоите приятели:

Следващият флагман смартфон Huawei P50 изглежда се задава по план през пролетта на 2021 г., като в мрежата се появиха сухове за някои от основните му спецификации и по-специално – кои ще са партньорите, с които Huawei ще може да работи за тези компоненти. Говори се, че панели за дисплея на P50 ще идват от Samsung и LG, а чипсетът всъщност щял да бъде същият като при Mate 40, въпреки че досега се очакваше друго. 

Да, Huawei традиционно използва нов чипсет от собствената си серия Kirin при моделите Mate в края на годината, а след това, със серията P в началото на следващата година, разчита на същия процесор. Така че днешните сухове не казват нещо ново, но всъщност се очакваше да има промени, наложени от санкциите на САЩ срещу Китай и конкретно Huawei, които спират работата на Huawei с TSMC – производителите на техните процесори. 

Последното всъщност беше излязло по-рано като информация от самите Huawei, които намекнаха, че Kirin 9000 ще бъде последният им вътрешно разработен чипсет, а Mate 40 – последният флагман, който ще го използва. Дали са намерили някаква вратичка или просто са се презапасили с повече бройки – все още не е ясно, но новината е по-скоро добра за тях.

Една от възможностите е отрязването на Honor от сметките да е оставило Huawei с повече процесори. Току-що излезе информация, че новият флагман от подбранда в продажба Honor V40 няма да използва Kirin 9000, а вероятно MediaTek Dimensity 1000+. 

Колкото до дисплея – корейсият The Elec твърди, че доставчици за Huawei P50 ще са Samsung и LG, за които вече знаем, че получиха лиценз за работа с китайската компания. 

Източникът посочва, че P50 е планиран да излезе през първата половина на 2021 г., което е обичайното време за премиерата на тези модели. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *