Huawei ще представи смартфона със сгъваем дисплей Mate X2 на 22 февруари

Сподели статията с твоите приятели:

Тази година в края на февруари няма да има традиционния MWC в Барселона, но въпреки това Huawei ще запази традицията и подготвя анонса на новия си смартфон със сгъваем дисплей тъкмо за тогава. Въпросният Huawei Mate X2 би трябвало да предложи съвсем различен дизайн спрямо предшественика си. 

Според досегашните слухове Huawei Mate X2 ще има сгъваем навътре дисплей, а не такъв, който остава от външната страна на устройството. Това беше потвърдено и от по-горното изображение с анонса на премиерната дата.

Очаква се апаратът да има голям 8.01″ сгъваем екран с резолюция 2480х2200 пиксела и външен 6.45″ екран с резолюция 2700х1160 пиксела. И двата ще бъдат с 90 Hz опресняване, въпреки че на места се говори и за 120 Hz, а доставките на панелите са осигурени от Samsung и BOE. 

Mate X2 ще има четворна камера с 50 МР главен сензор, ще се базира на чипсета Kirin 9000 5G, който познаваме и от Mate 40 Pro, ще поддържа 66 W бързо зареждане и 4400 mAh батерия. 

Официалната премиера на модела е планирана за 22 февруари, беше обявено от производителя в китайската социална мрежа Weibo. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *