Huawei представи съвместно разработен с китайската Seres електромобил

Сподели статията с твоите приятели:

Huawei обяви днес първия електромобил, който ще продава в магазините си. На Международното автомобилно изложение в Шанхай, беше представен моделът SF5, който не е изцяло собствена разработка на Huawei, но те са участвали с технологии, които са подпомогнали китайския автомобилен производител Seres.

Seres SF5 е оборудван със системата Huawei DriveONE Three-in-One Electric Drive, благодарение на която електромобилът има пробег от 180 км в изцяло електрически режим или над 1000 км в режим на удължен пробег. Новият SUV ускорява от 0 до 100 км/з за 4.68 секунди, има 543 конски сили и 820 Nm въртящ момент.

В SF5 е интегрирано и решението Huawei HiCar, което позволява на потребителите неусетно да превключват между приложенията на мобилния си телефон и централната система на автомобила, получавайки достъп до навигация, музика и други. Huawei HiCar може да свърже колата и с други смарт устройства и пътниците в нея да включат климатичната система, смарт екран или друга система, намираща се в дома им.

Трипосочната аудио система на автомобила се състои от 11 озвучителни тела, настроени от експертите на Huawei Sound.

Новият модел ще бъде наличен във флагшип магазините на Huawei и предоставян за тест драйв на потребителите в Китай от 21 април, а за момента няма информация електромобилът да се е запътил и към Европа. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *