Huawei отхвърли слуховете, че планира продажбата на бизнеса с премиум смартфони

Сподели статията с твоите приятели:

След като се раздели с бранда Honor сега Huawei обмисля възможността да продаде и премиум сериите си смартфони P и Mate. Това съобщава Reuters тази сутрин, базирайки се на двама свои източници. Китайската компания обаче излезе с опровержение.

Според информацията преговори за подобна сделка текат още от септември 2020 г., като потенциален купувач е консорциум от подкрепяни от китайското правителство инвестиционни фирми в Шанхай. 

Данни на IDC сочат, че за периода от третата четвърт на 2019 г. до третата четвърт на 2020 г. сериите премиум смартфони P и Mate на Huawei са генерирали $39.7 милиарда приходи. Източниците на Reuters обаче не са запознати с оценката при потенциална сделка. 

Ако всичко това се окаже вярно, то по всяка вероятност би означавало Huawei да излезе от премиум сегмента на смартфоните, а вероятно и от тази продуктова категория като цяло. 

Добрата новина е, че от компанията отхвърлиха информацията. И на глобално ниво, и в отговор на мое запитване от българския офис на Huawei коментираха, че слуховете са неоснователни и напълно безпочвени. 

Ето и оригиналния текст: 

Huawei научи за разпространяването на неоснователни слухове относно възможната продажба на водещи марки смартфони на бранда. Тези слухове са напълно безпочвени. Huawei не планира подобна сделка. Huawei остава изцяло отдаден на бизнеса си със смартфони и ще продължи да предоставя водещи световни продукти и изживявания за потребителите по целия свят.

Така че на този етап Huawei категорично отхвърля спекулациите и на нас ни остава да изчакаме следващата голяма смартфон премиера, предполага се на Huawei P50, с която компанията да заяви още по-ясно, че няма намерения да излиза от бизнеса. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *