Huawei има амбиции да си върне “трона” при смартфоните

Сподели статията с твоите приятели:

Санкциите на Тръмп срещу Китай удариха силно бизнеса на редица китайски компании, включително изключително добре развиващата се на световния смартфон пазар Huawei. Компанията, чийто смартфон бизнес се срина през последните две години, изглежда не се е отказала от него. Напротив – Huawei планира да си върне “трона”.

Амбициите за завръщането на смартфон пазара е изразил Гуо Пинг, заместник-председател на Huawei и един от ротиращите се главни изпълнителни директори на компанията, цитиран от Reuters. 

Според Пинг Huawei може да разработва чипове за смартфони, но никой не може да им помогне в този процес и компанията е блокирана. Този проблем обаче е решим, смята Пинг, подчертавайки, че Huawei ще продължи да съществува на сцената на мобилните телефони и с непрекъснат напредък в производството на чипове тронът един ден ще бъде върнат. 

Huawei има амбиции да си върне трона при смартфоните - Huawei има амбиции да си върне "трона" при смартфоните

Това изявление идва на фона на малко по-различен подход, обявен от основателя на Huawei Рен Женгфей, който през май каза, че вижда бъдещето на компания като софтуерен лидер.

Припомням ви, че след като прекара последните години в челната тройка на най-големите производители на смартфони в света, след санкциите на САЩ срещу Китай Huawei сериозно намали портфолиото си мобилни телефони, продаде подбранда си Honor през ноември на 2020 г., а за последното тримесечие обяви 47% спад в приходите от тази категория. 

Наскоро Huawei представи в Китай забавения си флагман Huawei P50, изненадващо без 5G поддръжка, но все още не е ясно дали и кога ще го видим в Европа. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *