Google тества Dark Mode и за десктоп търсачката си

Сподели статията с твоите приятели:

Тъмната тема, или Dark Mode, е толкова популярна при смартфоните в последните години, че скоро може да превземе и десктоп версията на Google Search. След като за някои потребители сайтът google.com е променил фона си от традиционното бяло в тъмносиво, от Google са потвърдили пред The Verge, че тестват новия режим. 

Ако тестовете преминат добре, Google вероятно ще пусне Dark Mode за всички потребители. Той ще се активира автоматично, ако сте избрали тъмна тема и за цялата система на компютъра си.

Не е ясно на какъв етап са тестовете и кога бихме могли да очакваме промените, но от Google са потвърдили, че работят по въпроса, без да имат “нещо конкретно, което да обявят в момента”.

Google тества Dark Mode и за десктоп търсачката си - Google тества Dark Mode и за десктоп търсачката си

Dark Mode за десктоп търсачката на Google всъщност не се появява сега за първи път и още през януари имаше скрийншоти от отделни потребители, попаднали на него. 

Тази седмица стана ясно също, че Microsoft тества Dark Mode за Word, който ще надгради настоящия, като оцвети в тъмносиво целия документ, а не само очертанията и набора с инструменти за редакция. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *