Foxxconn ще доставя части за милиони електромобили

Сподели статията с твоите приятели:

Foxconn си е поставил за цел да снабдява с компоненти или услуги 10% от електромобилите в света в периода между 2025 и 2027 г. и вече преговаря с множество производители на автомобили за бъдещо сътрудничество. Колко хора остават без работа заради електромобилите

Тайванският производител, който е основен доставчик на Apple, търси растеж в сектори като електромобили, дигитално здраве и роботи, за да диверсифицира глобалните си инвестиции.

“Искаме да тласнем тайванската индустрия за електромобили към света”, обяви председателят на компанията (чието официално име е Hon Hai Precision Industry) Лиу Йънг-уей, цитиран от Reuters.

През януари автомобилният производител Fiat Chrysler заяви, че има планове за съвместно предприятие с Foxconn за производство на електрически автомобили и разработване на свързани с интернет автомобили в Китай.

“Hon Hai трябва да подготви нашата отворена платформа възможно най-скоро. Трябва да се движим бързо, за да хванем (по-голям) пазарен дял”, посочиха от Fiat, визирайки обещанието на Foxconn да изгради “отворена платформа”, за да създаде ключови части за електромобили, като батерии и автомобилни интернет услуги, за производителите на автомобили.

Тайванският производител на електроника ще работи с множество автомобилни компании, за да постигне целта от 10% дял в световното производство на електромобили, добави Лиу, което се равнява на около 3 млн. автомобила.

Ръководителят обаче не разкри какви са очакваните приходи от бизнеса с електрически превозни средства, тъй като преговорите не са приключили.

Foxconn планира да пусне в продажба своя полупроводникова батерия за електромобили през 2024 г., която е със значително по-голям капацитет от настоящите батерии.

По-рано тази година стана ясно, че Foxconn работи върху изграждането на вериги за доставки в Китай и САЩ, воден от дългогодишен стремеж да диверсифицира инвестициите си по света.

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *