Facebook разработва версия на Instagram за деца под 13 години

Сподели статията с твоите приятели:

Instagram разработва специална версия на приложението си, която ще бъде предназначена за ползване от деца под 13 години. Това потвърди Адам Мосери, шефът на социалната мрежа, собственост на Facebook, като се позовава на все по-големия брой деца, които молят родителите си да им създадат профил там, за да са в крак със своите приятели.

Част от решението би било да създадем версия на Instagram за по-младото поколение или децата, споделя Мосери. Идеята е родителите да имат са в течение със случващото се с профила на детето им и да имат контрол върху него.

Подобен подход компанията майка Facebook вече има при специалната версия Messenger Kids, създадена за комуникация между децата. 

Facebook разработва версия на Instagram за деца под 13 години - Facebook разработва версия на Instagram за деца под 13 години

Все още обаче нищо не е готово и няма ясен план, признава Мосери. “Детски Instagram” обаче е едно от нещата, върху които от компанията работят в момента и не е изключено такова приложение да стартира след време. 

Смятате ли, че има нужда от подобна версия на Instagram?

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *