Facebook пуска смарточила с камера в партньорство с Ray-Ban

Сподели статията с твоите приятели:

Facebook е превзела дигиталното ежедневие на много хора, а сега иска да си намери място и върху лицето им. Социалната мрежа в партньорство с Ray-Ban обяви собствени смарточила, които могат да правят снимки, да записват видео и да служат за слушане на музика. 

Ray-Ban Stories, както се нарича официално устройството аксесоарът, струват $299 и всъщност изглеждат като стандартни очила от тази марка.

Те обаче имат две 5 МР камери, с които могат да записват снимки, а също и кратки клипове. Капацитетът на вградената им памет позволява да заснемете над 35 30-секундни клипа или около 500 снимки. Това може да стане с физически бутон на рамката или с гласова команда “Hey Facebook”.

При ползване на камерите в горния край на очилата светва малка бяла светлина. 

Facebook пуска смарточила с камера в партньорство с Ray Ban - Facebook пуска смарточила с камера в партньорство с Ray-Ban

Батерията на Ray-Ban Stories може да издържи около 6 часа време на ползване и се зарежда за един час. Презареждането става в калъф за съхранение, който има заряд за 3 презареждания, а самият той се захранва през USB C. 

Към очилата се предлага и приложението View на Facebook, което служи за преглеждане на снимките и клиповете, за тяхната обработка и споделяне в социалните мрежи. 

Ray-Ban Stories имат и спикъри, така че могат да се използват и за слушане на музика, подобно на модела на Huawei. Контролът на музиката става чрез сензорна област върху рамката. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *