Facebook въвежда криптиране на гласовите и видео разговори в Messenger

Сподели статията с твоите приятели:

Facebook обяви в блог публикация по-рано днес, че въвежда криптиране от край до край на разговорите – гласови и видео, в чат приложението си Messenger. До момента такава опция се предлагаше само за текстовите съобщения. 

От Facebook припомнят, че предлагат криптиране от край до край на текстовите чатове в Messenger от 2016 г. В последните години обаче се наблюдава сериозен ръст в ползването на гласови и видео разговори в приложението (над 150 милиона видео обаждания дневно) и това изглежда ги е накарало най-после да предложат същата защита и за този тип комуникация. 

Съдържанието на съобщенията и разговорите в криптирана от край до край комуникация е защитено от момента, в който то напуска вашето устройство, до момента, в който достига устройството на получателя, обясняват от социалната мрежа. Това означава, че никой, нито дори Facebook, може да види или да чуе какво е изпратено или казано. 

Facebook споделят още, че скоро ще започнат ограничени тестове с потребители в избрани държави, на които ще предлагат опция за криптиране от край до край и на съобщения и разговори в Instagram – друго от техните приложения. Същата защита предстои да се тества и за групови чатове и обаждания в Messenger. 

Криптиране от край до край се предлага вече от WhatsApp и Viber. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *