Cyberpunk 2077 тръгва да превзема геймърския свят

Сподели статията с твоите приятели:

Видеоиграта Cyberpunk 2077, за която се твърди, че е една от най-скъпите, правени някога, стартира в световен мащаб в четвъртък, след като нейните производители обещаха да поправят графики, които рискуват да предизвикат епилептични припадъци. 

Въпреки рекламата, достойна за холивудски филм, подготовката за дебюта беше всичко друго, но не и гладка. Пускането беше отложено два пъти тази година и разработчиците бяха принудени да добавят здравни предупреждения, след като един критик се оплака, че играта причинила епилептичен припадък, 

Полският разработчик на играта CD Projekt RED заяви, че търси „по-постоянно решение“ за справяне с риска за здравето „възможно най-скоро“, съобщи АФП, предаде БГНЕС.

Уебсайтът за рейтинг на развлеченията Metacritic е дал оценка на играта от 91 от 100 възможни въз основа на 50 отзива, описвайки я като „история с виртуален свят, екшън-приключения, разположена в Нощен град, мегаполис, обсебен от мощ, блясък и модификация на тялото“. 

Рецензенти казаха, че играта е дълбоко завладяваща и похвалиха нейното изображение на футуристичен кибер град, както и свободата, предоставена на играчите. 

Но мнозина също така посочиха грешки в играта и лошото качество на графиката, подбуждайки дебат за разработчиците, продаващи недовършен продукт на пълна цена. 

“На стандартна PS4 (игрална конзола) графиките в тази игра изглеждат ужасно. Не мога да понасям”, каза полският геймър Михал Мушински, цитиран от местния уебсайт Komputer Swiat. 

Председателят на CD Projekt RED, Адам Кичински, каза в четвъртък пред уебсайта на Onet.pl, че има над осем милиона предварителни поръчки за играта, наричайки това “феноменален резултат” и каза, че тя работи “много добре при повечето конфигурации”. 

Марчин Ивински, режисьор и съосновател на CD Projekt RED, каза по-рано пред AФП, че геймърите могат да очакват “ново качество” на преживяването, когато навлязат в неговия дистопичен свят. Ивински каза, че студиото е създало “огромен” онлайн свят. 

Версията на английски език има 450 часа диалог, изразени от 125 участници. Главният герой на Cyberpunk 2077 е въоръженият “V”, който си проправя път през Нощния град – американски мегаполис, преливащ от конфликти. 

Играта включва и лицето и гласа на холивудската звезда безмилостният наемен убиец от „Джон Уик” Киану Рийвс.

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *