Casio представи първия си G-SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google

Сподели статията с твоите приятели:

Casio представи новия си смартчасовник GSW-H1000, който се базира на платформата Wear OS by Google и е част от серията G-SHOCK G-SQUAD модели с устойчиво тяло. Разбира се, часовникът е насочен към хората с активен начин на живот. 

GSW-H1000 има подсилен корпус и издържа потапяне на 200 метра дълбочина. Часовникът може да следи редица активности, сред които бягане, тренировки на закрито, каране на колело, плуване и дори по-екстремни занимания, включително сърфиране и сноуборд.

Има пулсомер, компас, сензор за налягането на въздуха, акселерометър, жироскоп, GPS и други. С тези сензори часовникът може да следи изминато разстояние, скорост и крачки. 

Casio представи първия си G SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google - Casio представи първия си G-SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google

Това всъщност е първият G-SHOCK модел на Casio, който използва платформата Wear OS на Google, за която се говори, че ще се използва и от новите смартчасовници на Samsung. 

1617379705 892 Casio представи първия си G SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google - Casio представи първия си G-SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google

Часовникът има 1.2″ (360×360 пиксела) двуслоен дисплей, което означава, че има цветен LCD панел, а над него и монохромен, който играе ролята на Always On Display, за да пести батерия, докато все пак показва информация. 

1617379705 524 Casio представи първия си G SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google - Casio представи първия си G-SHOCK смартчасовник с Wear OS на Google

Батерията на GSW-H1000 обещава максимум ден и половина живот при “нормална употреба” и се зарежда за 3 часа. Casio твърди, че може да издържи и цял месец, но в режим само с показване на часа и работа на сензорите. 

Цената за САЩ е доста сериозна – $699. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *