Apple AirTags са проследяващи устройства с цена 35 евро за брой

Сподели статията с твоите приятели:

Apple представи днес нов 24″ iMac и iPad Pro с чипсета си M1, а заедно с тях навлезе и в нова продуктова категория. Тим Кук най-после повдигна официално завесата над очакваните AirTags – малки устройства, които се прикрепват към различни вещи и позволяват те да бъдат локализирани чрез приложение на iPhone. 

Подобни решения на пазара съществуват от години от различни производители, като преди три месеца и Samsung показа своите SmartTags. 

Решението на Apple носи името AirTag и всяко от тези големи колкото монета устройства струва по 35 евро (119 евро за пакет от 4 броя). 

Apple AirTags са проследяващи устройства с цена 35 евро за брой - Apple AirTags са проследяващи устройства с цена 35 евро за брой

AirTag са с компактна форма и леко тяло, имат висока защита от прах и вода IP67 и вграден говорител, който може да издава звук, когато изгубите някаква вещ, към която сте прикрепили такъв аксесоар. Дизайнът включва и махащо се капаче, което позволява лесно потребителят да подменя батерията.

Локализирането на всеки AirTag става през iPhone приложението Find My. За прецизната локация помага чипът на Apple U1, който използва ултрашироколентова технология. С нейна помощ на смартфона може с по-голяма точност да се определи разстоянието, посоката и точното местонахождение на AirTag-овете. 

1618963672 222 Apple AirTags са проследяващи устройства с цена 35 евро за брой - Apple AirTags са проследяващи устройства с цена 35 евро за брой

От Apple обяснява, че, докато човек се движи, търсейки изгубената вещ с телефон в ръка, функцията Precision Finding използва данни от камерата, ARKit, акселерометъра и жироскопа, след което го насочва към изгубения AirTag чрез комбинация от звук, вибрация и визуална обратна връзка. 

1618963672 923 Apple AirTags са проследяващи устройства с цена 35 евро за брой - Apple AirTags са проследяващи устройства с цена 35 евро за брой

Ако въпросният AirTag е извън Bluetooth обхвата, потребителите могат да използват мрежата Find My, за да го открият. За целта AirTag-ът се поставя в изгубен режим (Lost Mode) и потребителят може да бъде известен, когато аксесоарът бъде засечен някъде от друг човек, използващ Find My. 

1618963672 399 Apple AirTags са проследяващи устройства с цена 35 евро за брой - Apple AirTags са проследяващи устройства с цена 35 евро за брой

С AirTag компанията предлага и различни възможности за персонализиране, включително аксесоари като ключодържатели за по-лесно окачване на различни вещи и дори гравиране през официалния сайт.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *