Apple ще представи VR шлем през 2022 г.

Сподели статията с твоите приятели:

Напоследък слуховете около първия електромобил на Apple доминират новинарския поток, но днес се появи любопитна информация за друга продуктова категория, в която американската компания се готви да навлече. Тази на VR шлемовете. 

Apple работи върху първия си VR шлем, който ще има текстилно покритие, вентилатор и висока цена. Знам за едно от тези три неща, за което и сами се бяхте досетили. 

Информацията идва Марк Гърман от Bloomberg, който обичайно има много точни прогнози и очевидно надеждни източници. Той пише, че VR шлемът на Apple ще използва собствена батерия и чипсет, разработен от самата компания. 

Посочва се, че Apple среща трудности в разработката на продукта и някои прототипи са твърде големи или твърде тежки. Тъкмо заради последното компанията е решила да използва текстил за външната част на шлема. 

Гърман твърди, че един от прототипите на въпросния VR шлем на Apple, чието кодово име е N301, имат близки размери с VR шлема Oculus Quest (на снимката горе). Някои от тестовите устройства пък имали външни камери, за да добавят AR възможности. Целта на Apple била тези камери да могат да се използват и за следене на движенията на ръцете, като дори се говори за виртуална клавиатура. 

VR шлемът на Apple може да се появи на бял свят през 2022 г., като се очаква той да бъде скъп и нишов продукт с едва под 200 000 продадени бройки за година. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *