Apple ще представи магнитно безжично зарядно за iPhone 12

Сподели статията с твоите приятели:

На тазвечершното си събитие Apple ще представи не само новите си модели iPhone 12, но и интересен аксесоар за тях. Става въпрос за нов тип подложка за безжично зареждане, която ще се прикрепва с магнит към корпуса на смартфоните. 

Магнитното безжично зарядно не е нещо ново и е особено популярно при смартчасовниците. Apple обаче се очаква да въведе тази възможност и за новите си смартфони, като целта е апаратът да се поставя максимално точно върху зарядното с цел оптимално зареждане. За целта ще помага магнитът, който ще намества телефона върху подложката. 

На изображението по-горе всъщност виждате такова магнитно безжично зарядно от японския производител MPOW, което беше представено преди малко – часове преди премиерата на iPhone 12. То е специално създадено за новите смартфони на Apple.

Очаква се обаче тази вечер да видим и две подобни предложения и от Apple, които ще се наричат “MagSafe Charger” и “MagSafe Duo Charger”. Името MagSafe беше използвано допреди няколко години за магнитния механизъм при зарядните за лаптопите на Apple и въпреки че беше едно от най-гениалните решения, компанията се отказа от него в името на традиционните USB-C конектори. 

Очаквайте тази вечер в nixanbal.com пълни подробности за новите iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max, както и всички останали анонси на Apple. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *