Apple предлага по-лесно прехвърляне на снимки и клипове от iCloud към Google Photos

Сподели статията с твоите приятели:

Apple пусна инструмент, с който снимки и клипове от облачната им услуга iCloud могат лесно да бъдат синхронизирани с тази на Google. Трансферът от iCloud към Google Photos става в няколко стъпки, но не всички файлове могат да бъдат прехвърлени. 

За да направите прехвърлянето, трябва просто да отидете на адрес https://privacy.apple.com/, да сте влезли с профила си и да изберете опцията “Transfer a copy of your data”, задавайки Google Photos като дестинация. 

Следва да посочите дали искате да синхронизирате само снимките и/или клиповете си и готово. 

Процедурата отнема между 3 и 7 дни, защото Apple посочва, че има нужда да удостовери, че собственикът на профилите я е стартирал. Как това отнема седмица – не зная. 

Apple предлага по лесно прехвърляне на снимки и клипове от iCloud към Google Photos - Apple предлага по-лесно прехвърляне на снимки и клипове от iCloud към Google Photos

Smart Albums, Live Photos и някои други типове съдържание не могат да бъдат прехвърляни към Google Photos, но се поддържат форматите .jpg, .png, .webp, .gif, някои RAW файлове, .mpg, .mod, .mmv, .tod, .wmv, .asf, .avi, .divx, .mov, .m4v, .3gp, .3g2, .mp4, .m2t, .m2ts, .mts и .mkv.

Трансферът на файлове няма да ги изтрие от iCloud.

Услугата е достъпна за ограничен списък пазари, но Европейският съюз е сред тях, така че, ако искате да прехвърлите снимки и клипове от iCloud към Google Photos – това е удобен вариант. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *