Apple подготвя сериозен ъпгрейд на ултраширокоъгълната камера при iPhone 13

Сподели статията с твоите приятели:

Въпреки че Apple току-що пусна новите си смартфони от серията iPhone 12, като два от тях дори предстои тепърва да излязат в на пазара в петък, вече се заговори за това какво се задава със следващото поколение. Популярният с точните си прогнози анализатор Минг-Чи Куо сподели, че догодина iPhone ще предложи сериозен ъпгрейд на камерата си с ултраширок обхват. 

Според източника Apple планира да подобри ултрашироката камера на следващото поколение iPhone с три ключови промени. Блендата при нея ще бъде значително по-широка – f/1.8 спрямо f/2.4 при iPhone 12, обективът ще бъде конфигурация от 6, а не 5 лещи, а фокусът ще стане автоматичен, докато при iPhone 12 е фиксиран. 

Всичко това със сигурност обещава ултраширокоъгълните снимки със следващото поколение iPhone да бъдат значително по-добри и тази камера може би ще бъде ключов акцент при презентацията на моделите. 

Важно уточнение обаче е, че според Куо ъпгрейдът на ултрашироката камера ще засегне само двата по-скъпи модела, очаквани да се наричат iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max. 

Иначе анализаторът посочва, че и през 2021 г. Apple ще представи 4 модела iPhone, като те ще бъдат преки наследници на четирите от 2020 г. и ще имат същите размери на дисплеите си. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *