Apple отчита рекордер брой ъпгрейди до новите модели iPhone 12

Сподели статията с твоите приятели:

Apple току-що сподели финансовите си резултати за последното тримесечие на 2020 г., в които отчита рекордни приходи от над $111 млрд. и над 1 млрд. активни устройства iPhone по света. Компанията от доста време насам не споделя точни числа за брой продажби, но в този отчет обяви, че е регистрирала рекорден брой на потребители, подменили свой стар модел iPhone с нов от серията iPhone 12. 

Информацията сподели самият Тим Кук, главен изпълнителен директор на Apple, който посочи, че за периода октомври-декември 2020 г. компанията отчита ръст в преминаващите от Android към iPhone потребители, но също и в тези, които ъпгрейдват от предходен модел iPhone. 

Последната категория всъщност са рекорден брой за тримесечието, обяви Кук, което означава, че анализаторите са били прави. Припомням ви, че преди анонса на новата серия iPhone 12 се говореше усилено, че тя ще бъде т.нар. “суперцикъл” на ъпгрейди за потребителите. Т.е. огромен процент собственици на стар модел iPhone ще имат нужда да обновят устройството си тъкмо тази година. 

Така iPhone 12 успя да помогне за редица рекорди в резюмето на Apple, а приходите от смартфони на компанията все още са огромен процент от общите – 59 на сто за коледното тримесечие на 2020 г. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *