Apple е наела двама бивши инженери от Mercedes в своя отдел за “специални проекти”

Сподели статията с твоите приятели:

Слуховете за електромобила на Apple започнаха още преди години, но сериозно се засилиха през 2021-а, като дори се появи информация, че компанията може да започне продукция на свое превозно средство след 3 години. Днес стана ясно, че двама бивши инженери на Mercedes са се присъединили към екипна на Apple, като част от нейния Отдел за специални проекти. 

Единият от новите служители е прекарал повече от 5 години в Porsche, след което, съвсем доскоро, е работил в Mercedes. Длъжността му е била с фокус върху масовата продукция на автомобили, управлението им, динамиката и софтуера. В момента този човек е инженер продуктов дизайн в Apple и е част от Отдела за специални проекти на компанията, потвърждава и профилът му в LinkedIn. 

Според MacRumors още един кадър на Mercedes е бил привлечен в Apple. 

Припомням ви, че през годините се изговори много за секретния проект “Titan” на Apple, зад който се предполага, че се крие разработката на самоуправляващ се електромобил. Слуховете минаха и през възможността Apple да се откаже от създаването на собствена кола, а само на платформата за такива, но последните детайли говорят за физическо превозно средство.

Foxconn, които и сега са партньори на Apple, са спрягани като един от потенциалните им помощници и в създаването на електромобила.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *