93-ти протест: Не се отказваме каквато и да е цената, колкото и заплахи да има към нас – България

Сподели статията с твоите приятели:

Facebook/Отровното трио

Антиправителствените протести не стихват вече 93 дни. В центъра на столицата гражданите продължават да настояват за оставката на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни и свободни избори, предаде БГНЕС.
“Ако утре завали сняг, аз пак ще съм тук. Няма да им простим, до последно”, обеща проф. Велислав Минеков, който е част от “Отровното трио”. Според него настоящите “управляващи дори не са хунта, а улична сган”.
Проф. Минеков цитира данните от последните допитвания до общественото мнение. Според тях доверието в българския парламент се е сринало до 7%. Той припомни, че дори в гладните времена на Жан Виденов /1996-1997 г./ доверието в НС е било три пъти по-голямо – 20%.
Доверието в прокуратурата е 12%. “Това са 12% напълно отчаяни хора в България”, каза проф. Минеков.
“70% подкрепят протеста. Тези числа ще се увеличават в наша подкрепа. Благодарение на вас”, категоричен е известният скулптор.
Той разкритикува икономическите мерки на управляващите, които си купуват гласове и време, но за сметка на българските данъкоплатци с изтегления неотдавна нов дълг от 5 милиарда лева.
“Не трябва да им даваме спокойствие и нека да им пожелаем оставка”, завърши проф. Минеков, своето изказване.
Арман Бабикян заяви, че приетата от Европейския парламент резолюция е свидетелство, че “Европа е показала съпричастност с българските граждани”. “Ние не сме наивници, знаем от първия ден, че никой от Брюксел няма да дойде да уволни премиера. Това е така, защото ЕС не е СССР, както все още мислят някои националисти. Няма да дойде нито един началник да ни уволни мутрите. Началникът в тази страна сте всички вие гражданите!”, категоричен е той.
Протестиращите скандират “Оставка” вдъхновени от речите на “Отровното трио”.
Марти, който е дошъл на протеста, заяви, че той е тук, за да се “присъедини към хората, които вече 93 дни пишат историята”. Според него “непримиримостта и непреклонността правят хората, които са се събрали на площада, велики”.
“Няма да се откажем каквато и да е цената, колкото и заплахи да има към нас”, каза друг от участниците.

Източник: Inews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *