5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Play

Сподели статията с твоите приятели:

Тази година Motorola успя не само да се завърне във високия клас с модела Edge+ и да представи втора версия на преродения RAZR, само че със сгъваем дисплей, но също така пусна редица модели в по-достъпния ценови сегмент, включително Moto G9 Plus, за който вече ви разказах в nixanbal.com. Днес у мен е още по-бюджетният Moto G9 Play, за който ще споделя подробности в следващото видео и ще ви разкажа кои са 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за него…

Достъпна цена

Започвам с едно от ключовите предимства на Moto G9 Play – добрият баланс между екстри и цена. Устройството се продава за под 300 лв. към момента на създаване на този материал, което го поставя в един от най-конкурентните сегменти за българския пазар. Добрата новина е, че като характеристики и като дизайн този апарат издава супер достъпния си характер, което е добра новина за хората с ограничен бюджет или просто търсещите по-изгоден вариант за смартфон.

Освен това ми хареса, че в кутията на Moto G9 Play влиза силиконов калъф, зарядно за бързо зареждане и при някои търговци – безжични слушалки на Motorola.

Голям дисплей

Второто ключово нещо за Moto G9 Play е големият му дисплей. Това със сигурност е модел, насочен към търсещите повече работна площ от екрана на мобилния си телефон потребители, но пък от друга страна пропорциите от 20 към 9 правят захвата по-удобен и по-лесна работата с една ръка. Разбира се, за да достигнете най-горния край на екрана, ще трябва да работите с две ръце, но като цяло Moto G9 Play има добре балансирани габарити.

5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Play - 5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Play

6.5-инчовият дисплей е с IPS LCD панел, HD+ резолюция от 720 x 1600 точки и гъстота на пикселите от 269 ppi. Селфи камерата е 8 МР и е скрита в капковиден ноч, централно разположен в горната част на екрана.

Голяма батерия с 20 W зареждане

Продължавам с издръжливостта на Moto G9 Play, който е оборудван с доста щедра батерия със солидния капацитет от 5000 mAh, а това в общия случай е достатъчно за до два дни време на ползване.

В много случаи обаче възможността за бързо зареждане е още по-важна и от точния капацитет на батерията и добрата новина е, че въпреки по-ниското си позициониране този смартфон поддържа 20 W бързо зареждане. Нещо повече – Moto G9 Play има в комплекта си 20 W зарядно, с което да се възползвате от тази екстра, така че не е необходимо да си го купувате отделно.

Зареждането между другото става през новия тип USB C порт.

48 МР камера

Четвъртото ключово нещо за Moto G9 Play е основната му камера. Смартфонът разполага с тройна камера, като главният сензор е с 48 МР резолюция и има доста широка обленда f/1.7. Поддържа се технологията за обединяване на 4 пиксела в 1 (Quad Pixel), с която правите 12 МР кадри, но те са много по-сполучливи, особено при ниска осветеност. Разбира се, причината за това е, че така пикселите на сензора стават по-големи (с размер 1.6 μm) и улавят много повече светлина спрямо стандартния режим (0.8 μm).

1608552418 652 5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Play - 5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Play

Останалите две камери са 2 МР макро камера и 2 МР дълбочинен сензор, който позволява да постигате по-прецизно размазване на фона при портрети и други снимки с обект на преден план.

Сред основните екстри в интерфейса на камерата с нощен режим, панорама, синемаграф, Spot Color и други.

Конфигурация

Приключвам списъка с 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Moto G9 Play с конфигурацията на модела. Той се базира на чипсета Snapdragon 662 на Qualcomm, създаден по 11-нанометров процес и включващ 8-ядрен процесор с 4 ядра Kryo 260 Gold на 2 GHz + още 4 ядра Kryo 260 Silver на 1.8 GHz.

Конфигурацията се допълва от 4 GB RAM и 64 GB вградена памет, като от тях около 15 GB са заети от Android 10, под който върви апаратът. Има и microSD слот, който може да се ползва и като втори nanoSIM слот, ако използвате две операторски карти.

1608552418 899 5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Play - 5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Play

Като цяло това е един от добрите варианти за смартфон под 300 лв., който с операторските планове може да достигне дори под 200 лв. Бих казал, че Moto G9 Play е подходящ за хората, които търсят достъпно устройство с голям дисплей и адекватна конфигурация, солидна батерия и способна камера. Ако дизайнът е важен за вас, имайте предвид, че Motorola предлага устройството в доста интересни цветови варианти, включително синьо, розово и смарагдовозелено, което имам у мен.

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *