5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro

Сподели статията с твоите приятели:

Пазарът на компактни безжични слушалки тази година продължи да расте с бързи темпове, а нови модели от различни компании изскачаха всеки месец. Един от развиващите богато портфолио такива устройства производители е Huawei, като най-актуалното им предложение е FreeBuds Pro. Слушалките идват с приятен дизайн, който отчасти е познат, отчасти е нов, а освен това включват някои ценни подобрения спрямо досегашните модели на Huawei.

На следващите редове ще ви разкажа кои са 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Huawei FreeBuds Pro.

Дизайн

5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro - 5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro

Започвам с дизайна на Huawei FreeBuds Pro, който е един от най-удобните и съм сигурен, че ще пасне на повечето хора, независимо от особеностите на всяко ухо. Нещо повече – слушалките са изключително леки и почти не се усещат при носене.

Те всъщност имат силиконови тапички, които уплътняват добре канала, но не разчитат само на тях, за да се задържат в ушите ви. В комплекта влизат 3 различни размера гумички.

1608501615 184 5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro - 5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro

Управление с докосване

Дизайнът на слушалките позволява в малките им форми да бъдат събрани всички необходими компоненти, а освен това издадената надолу част служи и за сензорна област и управлението им с докосване.

Контролът силата на звука става със съвсем естествено движение – като просто плъзнете пръст нагоре или надолу по слушалката, съответно за увеличаване и намаляване. Спирането на пауза и пускането на песните е с единично докосване, с двойно преминавате към следващата песен, а с тройно се връщате към предишната. Задържайки пръст, можете да преминавате между режима за активна изолация на околния шум и този за пропускане на част от околния шум с цел ориентиране в средата (Awareness mode).

Активна изолация на околния шум

Така стигам до една от най-важните характеристики за FreeBuds Pro – активната изолация на околния шум. Спирането на част от страничните звуци така или иначе се постига благодарение на описания по-горе дизайн със силиконовите гумички, но тук се поддържа и активна шумоизолация, разчитаща на система от три микрофона.

5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro - 5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro

Huawei всъщност нарича тази система хибридна, защото два от микрофоните служат за неутрализиране на външия шум, а един от тях открива и премахва остатъчния шум в ухото.

Освен това има различни режими за шумоизолацията, които могат да се променят и автоматично с разпознаване на средата. Особено полезен може да бъде Voice mode, който намалява сивия шум, но пропуска глас, което е полезно, когато например трябва да чуете съобщения по уредбата на летището.

1608501615 204 5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro - 5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro

Живот на батерията

Така стигам до живота на батерията, който в оптималния случай ви осигурява до 30 часа време на ползване, но нека обясня. Слушалките могат да се използват за слушане на музика от 7 часа при изключен режим за активна шумоизолация или до 4.5 часа при включена. Времето за разговори с включена ANC е 3.5 часа. Калъфчето, което освен за съхранение служи и за презареждане, може да увеличи общия живот до 20 часа музика или до 16 часа разговори с ANC. Максимумът от 30 часа е валиден без ANC.

1608501615 874 5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro - 5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro

Зареждане

Добрата новина, с която завършвам, е, че при FreeBuds Pro производителят добавя възможност за безжично зареждане. Това означава, че можете да зареждате калъфчето на слушалките по безжичен път както от подложки за тази цел, така и от телефони, поддържащи функцията обърнато безжично зареждане. Такива са всички флагман смартфони на Huawei от последните години, което включва и обявените през 2020 г. P40 Pro и Mate 40 Pro. Функцията е толкова важна, защото може да ви спаси, когато сте в движение и останете без заряд в слушалките и калъфчето им.

Разбира се, поддържа се и стандартно жично зареждане, което става с включения USB C кабел.

1608501615 587 5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro - 5 НЕЩА за Huawei FreeBuds Pro

Huawei FreeBuds Pro се предлагат в България за около 299 лв. 

Източник: nixanbal.com

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *