4-те разлики между хората, които действат и онези, които само мечтаят

Сподели статията с твоите приятели:

Някога да сте прочитали някоя мъдра мисъл на милиардера Уорън Бъфет и да сте си казвали “Как не се сетих за това?”

Житейските уроци на Бъфет звучат съвсем просто, но оказват съществено влияние върху живота. Едно решение отделя успелите хора от останалите

Ето например следните няколко съвета. Може би са ни хрумвали, тъй като са израз на обикновен здрав разум, но за много хора не са честа практика. Пренебрегваме ги, докато не повярваме, че тези принципи всъщност работят. Нужно е да ги прилагаме, водени от позитивни намерения.

Избирайте приятелите си мъдро

4 те разлики между хората които действат и онези които само мечтаят - 4-те разлики между хората, които действат и онези, които само мечтаят

В речта си по случай 90-годишния юбилей на Бъфет, неговият близък приятел Бил Гейтс споделя: “От всички неща, които научих от Уорън, най-важното е какво е приятелството.”

Ще се развивате в посоката, в която вървят приятелите ви. Ето защо е важно да се сближавате с хора, които са по-добри от вас. Приятелите ви формират, затова се сприятелявайте с хора, на които се възхищавате и ги задръжте в живота ви.

Всеки ден си лягайте малко по-умни

4 те разлики между хората които действат и онези които само мечтаят - 4-те разлики между хората, които действат и онези, които само мечтаят

Фактът, че Бъфет е постигнал толкова много, означава, че този негов съвет е много важен. Той вярва, че всеки може да постигне същото в живота, ако следва “Формулата на Бъфет”.

Според милиардера ключът към успеха е всеки ден да си лягате малко по-умни. “Така знанията се надграждат”, отбелязва Бъфет.

Един от начините, по които той го постига, е като чете много. Легендарният инвеститор прекарва 80% от деня си в четене. Дори да нямате възможност да отделяте толкова много време, важното е да надграждате вас самите и знанията ви всеки ден.

Смисълът на “Формулата на Бъфет” е да постигате някакъв напредък и да подобрявате живота си ежедневно.

Подобрете комуникативните си умения

“Най-доброто, в което можете да инвестирате, сте самите вие”, казва Бъфет. Това включва личностно и професионално развитие, което ви тласка напред в живота.

В ранните си години милиардерът инвестира в подобряването на способността си да общува. Днес той вярва, че това покачва стойността на всеки един човек. “Лесен начин да повишите с 50% стойността си е като усъвършенствате комуникативните си умения. Както устните, така и писмените”, убеден е инвеститорът.

Научете се да казвате “Не”

4 те разлики между хората които действат и онези които само мечтаят - 4-те разлики между хората, които действат и онези, които само мечтаят

Най-важният ресурс е времето. Ето защо е трябва да умеете да поставяте граници. “Разликата между успешните и много успешните хора е, че много успешните хора казват “не” на почти всичко”, твърди Бъфет.

Трябва да знаете кое точно има значение за вас – кога да казвате “Не” на маловажните неща и кога да казвате “Да” на онова, което е наистина важно.

Източник/ци: expert.bg, dir.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *