4 милиона души са загинали в пандемията, “Делта” превзема света

Сподели статията с твоите приятели:

Повече от 4 милиона души в света са починали от COVID-19 от началото на пандемията, съобщи Световната здравна организация (СЗО). Новината идва в момент, в който разпространението на варианта “Делта” става все по-осезаемо.

Вариантът “Делта” тръгна от Индия преди два месеца. Той не е по-смъртоносен от останалите, но е много по-заразен. Разпространението му принуди редица развити страни да се затворят или да въведат някои от ограничителните мерки, които бяха отпаднали.

Сред тези страни е Япония, която се готви да възобнови извънредното положение в Токио. Това намерение идва седмици преди началото на Олимпийските игри.

В четвъртък и петък организационният комитет за провеждането на олимпиадата ще обсъди възможността да се забрани каквато и да било публика по време на игрите. Япония се притеснява, че навлизането на туристи, събрани на едно място по стадионите само ще увеличи рисковете.

По-рано страната беше решила да не допуска чужденци до публиката, но да остави възможно посещението на игрите от японци.

В страни като САЩ ръстът на новите случаи на COVID-19 за две седмици е от 21%.

Във Великобритания случаите достигнаха 30 000 две седмици преди да влезе в сила правителственият план за отпадане на всички ограничителни мерки.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *