3 часа и 50 минути. Как Путин разговаря с народа

Сподели статията с твоите приятели:

Руският президент Владимир Путин проведе редовната си годишна среща с гражданите. Тя е 18-ата поред, откакто Путин е държавен глава.

Срещата продължи 3 часа и 50 минути. В нея беше зададен само един въпрос, в който се споменаваше арестуваният опозиционер Алексей Навални, без да е цитиран по име. Нямаше въпроси, свързани с арестите на опозицията и с практическата невъзможност опозиционери да се кандидатират в парламентарните избори през септември.

По данни на Кремъл основната тема на въпросите е била свързана с пандемията от COVID-19 и с процеса на ваксиниране.

Срещата на Путин с гражданите идва след месеци на втвърдяване на законодателството в областта на човешките права и в момент на напрежение между Русия от една страна и САЩ и Европа от друга. То започна да ескалира след отравянето на Алексей Навални с Новичок през август 2020 г. и последвалия арест на опозиционера, както и на хиляди негови поддръжници.

Ежегодните срещи на Владимир Путин с руските граждани се следят внимателно от анализаторите. Смята се, че те са пример за пропагандата, насърчавана от Кремъл.

По време на срещата в сряда гражданите питаха къде се колосват ризите на Путин, на какво е обичал да играе като малък, коя книга го е формирала като човек, дали пее, докато си почива, как да се реши въпросът с теч от покрива в детска градина в провинцията, какво мисли за загубите на националния отбор по хокей, защо са толкова високи таксите за смет, защо са поскъпнали руските моркови.

Източник: svobodnaevropa.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *