14 българи са напуснали Кабул | |

Сподели статията с твоите приятели:

През последните 24 часа от Кабул е евакуиран един български гражданин, който вече се намира на сигурно и безопасно място. Така на този етап 14 български граждани са напуснали столицата на Афганистан, съобщава Министерството на външните работи.

“В условията на сложна и несигурна обстановка евакуацията на българските граждани от Кабул продължава да бъде непосредствен приоритет. Министерството на външните работи полага всички възможни усилия и оказва съдействие, включително чрез сътрудничество с международните партньори, за изтегляне на сънародниците ни”, уверяват оттам.

Още петима български граждани са поискали да напуснат Кабул.

От МВнР уверяват, че поддържат непрекъсната връзка с четиримата български граждани, които през последни дни очакват евакуация, следят процеса на изтегляне и оказват необходимата помощ. Днес министерството е било информирано и за пети сънародник, с когото “сме в непрекъснат контакт и оказваме съдействие да напусне страната”.

“Консулът ни в Доха е в непрекъсната връзка както с българските граждани, евакуирани там по-рано тази седмица от Кабул, така и с катарските власти, за да могат сънародниците ни по-бързо да напуснат Катар. Днес катарските власти са дали съгласие това да стане с първия възможен за тях самолетен полет, след като представят негативен резултат от PCR тест за коронавирус. Той им е направен на място в базата, където са настанени”, допълват от министерството.

Източник: offnews.bg

Facebook Comments
Сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *